Somodiné Justin Júlia (zene)

Budapesten születtem, de kicsi koromtól Győrben nevelkedtem. Zenei általános iskolába jártam, zongorázni, hegedülni, furulyázni tanultam, kórusban énekeltem. Bár a zongoratanárom nógatott, hogy menjek zongora szakra, de nem éreztem magam kiemelkedően tehetségesnek zongorából, és nem is akartam előadóművész lenni. Ezért a győri Révai Miklós Gimnáziumban folytattam tanulmányaimat, de egy év után már nagyon hiányzott az addig megszokott élénk zenei élet, a zenei tanulmányok, ezért felvételiztem a zeneművészeti szakközépiskolába szolfézs szakra, amit délutánonként, a gimnázium mellett végeztem. A zene elmélete és története érdekelt mindig, és nagyon szerettem kórusban énekelni. Érettségi után már nem volt kérdés, hogy milyen irányban tanuljak tovább, diplomát ének-zenetanár, karvezető szakon szereztem az ELTÉ-n, és elvégeztem a szolfézs tanári szakot is.

Középiskolás koromtól a könnyűzenei vonalban is kipróbáltam magam számos stílusban és formációban, énekeltem hip-hop, funky, pop, jazz, acid-jazz, de még gothic metal zenekarban is, a legnagyobb szerelem azonban továbbra is a másokkal közös éneklés, a különféle énekegyüttesek, kórusok, azon belül is a jazz-kórus maradt. Utóbbira itthon nem sok lehetőség volt, ezért rendszeresen vettem részt Hollandiában, Németországban vocal jazz workshopokon.

Diplomától a gyerekeim születéséig tanítottam általános iskolában, középiskolában és zeneiskolában, egész kicsiket és felnőtteket is.

A  hagyományostól eltérő zenepedagógiai módszerek különösen érdekelnek, jártam Kokas Klára és Sáry László kurzusaira.

Mikor megszületett az első gyermekem, elkezdtem keresgélni szellemi útmutatást a neveléséhez. Mivel ekkor már évek óta jártam egy filozófiai iskolába, ott érdeklődtem, és ekkor találkoztam először Rudolf Steiner nevével és írásaival. Utánaolvastam, hogyan működik a gyakorlatban az ő pedagógiája, és ezután vártam az alkalmat, hogy tanulhassam is, amire hamarosan sor került a solymári Waldorf Pedagógiai Intézetben. Innen nem is tudtam teljesen elszakadni, 2013-tól kórust tartok a WPI nappali és levelező tagozatán.

Az Óbudai Waldorf Iskola gináziumában 2014. márciusa óta tanítok zenét.

Jelentkezés

 

AlapLAP

 

NapTár

 

Vezérkép

LelkEst

comenius-projekt


alaplap-10