WSK kosárlabda szakosztálya évközben is várja azokat a gyermekeket, akik 8-16 év közöttiek

A WSK kosárlabda szakosztálya évközben is várja azokat a gyermekeket, akik 8-16 év közöttiek, szeretnének mozogni, játszani, belekóstolni a kosárlabdázásba vagy akár bajnokságban játszani. Gyere el egy foglalkozásra, edzésre az Óbudai Waldorf Iskola tornatermébe és próbáld ki! 
 
Kosárpalánta foglalkozások: játékos órák kezdőknek, Viktor +36203154707
Hétfő: 14:15-től
Kedd: 14:00-tól
 
U12 edzések: Viktor +36203154707
Kedd: 14:45-15:45
Csütörtök: 14:00-15:00
Péntek: 15:45-16:45
 
U14 edzések: Saci +36703405072
Hétfő: 15:45-17:00
Szerda: 15:00-16:30
Péntek: 15:45-17:00
 
U16 edzések: Lóri +36204346167
Hétfő: 17:00-18:30
Szerda: 16:30-18:30
Péntek: 15:45-17:00

 

WSK asztalitenisz

 

Nyírő Levente WSK asztalitenisz szakosztály leigazolt versenyzője a 02.04.-i versenyen délelőtt a saját korosztályában (U12) a 8 indulóból 3. helyet ért el. A csoportjában a 2. helyen végzett (2 győzelem, 1 vereség). A döntőbe jutásért a másik csoport és a későbbi verseny nyertesétől kapott ki.

 

Délután az U13-as korosztályban indult, ahol saját selejtező csoportjából továbbjutott (1-1 győzelem ill. vereség) a főtáblára, de ott a tavalyi ranglista 6.-tól kapott ki, de így  is szerzett 8 ranglistapontot.

 

Másnap 02.05.-én Birher Ágoston is megmutatta magát. Az amatőrök között már szép sikereket elért, szintén a WSK igazolt játékosa az U15-ös korosztályban indult élete első, nem amatőr játékoskénti versenyén , de sajnos a verseny előtti napokban volt betegsége miatt nem jutott tovább a selejtező csoportjából.

 

 
12:45 től látható a WSK asztalitenisz szakosztálya – Gabi néni beszél a gyerekekről a diákolimpián. (a Kiskunfélegyházai Diákolimpia Országos döntőjéről)
 

 

 

 

Kosárlabdaedzés a WSK-ban a 150-szeres válogatott Károlyi Andreával  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, iskolánknak és az iskolai sportegyesületünknek, a WSK-nak komoly tervei vannak a kosárlabdázással. A kosárlabda a világ egyik legnépszerűbb labdajátéka, de emellett számunkra nagyon fontos, hogy az ég felé irányuló mozgással, a test-test elleni kontaktus szabályok szerinti tiltásával a Waldorf-szellemiséghez kiválóan alkalmazkodó sport, amelyet a fiatalok kedvelnek, így tömegsport, de emellett az élsportban is kiemelt szerepet tölt be.  

 

Ezért is jelentjük be nagy örömmel, hogy az elmúlt 20 év egyik legkiemelkedőbb magyar női kosárlabdázója, a 150-szeres válogatott Károlyi Andrea, aki egyben az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes 3×3-as női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, elvállalta szakosztályunk irányítását és emellett edzéseket is fog tartani. Andrea elsőként az U12-es korcsoportnak tart edzést és a közös munkát már jövő hétfőn megkezdi a WSK-ban, itt Óbudán.   

 

Tehát azok a gyerekek, akik szeretnének Károlyi Andreával kosárlabdázni, 2020. szeptember 21-én és 24-án, tehát hétfőn és csütörtök délután 3 órától a tornateremben jelentkezzenek! A hétfői edzésre szívesen látunk minden egyéb korosztályból is gyerekeket, tehát az idősebb korcsoportból lányokat. Várjuk az érdeklődőket, mert úgy gondoljuk, ez egy remek lehetőség az iskola keretein belül történő remek sportolásra.   

 

Természetesen az U14-es csapatunkba is várjuk a jelentkezőket, ott továbbra is Vámosi Lóránt tartja az edzéseket, hétfőn 16:00 órától és szerdán 15 órától, de neki és Andreának is lesz segítője, akit szintén hamarosan bemutatunk majd.

 

A bothmer játékok /kosárpalánta órák pedig a 3 és 4. osztályoknak hétfőn és szerdán kezdődnek 14 órától Keller Ági és Papp András vezetésével.

 

Annyit még mindenképpen szeretnénk elmondani, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szeptember 15-én kiadta az első TAO-s támogatási igazolásokat egyesületünk számára, tehát a TAO-s program hivatalosan is megkezdődött. Öröm, hogy ezzel párhuzamosan egy remek szakember érkezését is be tudjuk jelenteni nektek.

 

Falmászó szakosztály

Kedves szülők, az Óbudai Waldorf iskola tornatermében, elindul a falmászó szakosztály!
Berta Gergely vagyok, lelkes apukája az iskolába járó két fiamnak. Nagyjából húsz éve hobbim a fal/szikla mászás, mászófal üzemeltetői és ipari alpinista végzettségem van.
Mit is mondanak a falmászásról..?
A falmászás műfalon történik, mely egy vas- vagy faszerkezetből épült vázra szerelt furnér- OSB- vagy rétegelt-lemezből álló faldarab, amelyben menettel ellátott lyukakba szerelt ún. fogások vannak elhelyezve. A fogások mérete, alakja és gyakorisága megkönnyíti, ill. megnehezíti a műfalon történő fel, le ill. oldalra jutást.
Miért is másszunk?
Mert fejleszti a koncentrációs készségünket
A mászás során intenzív összpontosításra van szükség. Mind a biztosítás mind a mászás komoly odafigyelést igényel. Mászóként a gyerekeknek a következő lépésükre kell ügyelniük, biztosító emberként pedig folyamatosan a társukon kell tartaniuk a szemüket, és stabilan tartani a kötelet, amely összeköti őket. Ez a figyelem nem csupán a mászásra érvényes, hanem hasznosítani tudják más területeken is. A mászó gyerekek az iskolában is hosszabb ideig képesek koncentrálni, kevésbé kalandozik el a figyelmük egy tanórán.
A szem-kéz koordinációnkat
A mászással a gyerekek az összes végtagjukat átmozgatják. A kezek és lábak használatának összehangolása komoly odafigyelést igényel. Miközben a lábukkal feljebb lépnek a falon, a kezükkel már keresniük is kell a fogást, amelybe bele tudnak kapaszkodni. Ha már gyerekkorban megtanulják megfelelően összehangolni a mozdulataikat, akkor a későbbiekben könnyebben sajátítanak el bonyolult mozgásformákat. A mászás tehát jó alapja vagy kiegészítője lehet bármilyen más sportágnak.
Összességében nézve a mászás valóban tetőtől-talpig átmozgat. Ez egy természetes, ösztönös mozgásforma, amelyben minden testrész arányosan formálódik.
A szakkör péntekenként lesz az Óbudai Waldorf iskola tornatermében, 16:30 órától 18:00 óráig.
Kísérő nélküli alsó korhatár: 10 év
A részvétel feltétele a sportegyesületi tagság, melynek 10,000.- Ft az éves díja. Az iskola tanulóinak 5000 -FT 
A mászás 2,000.- Ft/fő/hó
Jelentkezni a gergely.berta@gmail.com emailcímen lehet.
A befizetéseket a titkárságon tehetitek meg. A befizetéssel elismeritek és tudomásul veszitek a terem használatát szabályozó házirendet, melyet jelentkezésetek esetén elküldök nektek.
Mindenkit szeretettel várok!
Üdvözlettel, Gergő

 

TAO határozat a Sportcsarnok építésről

 

A Kuratórium és a Waldorfia Sport Kör (WSK) kétéves munkáját követően örömmel értesítünk Benneteket arról, hogy iskolánk egyesületének elnöke hétfőn megkapta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) pozitív határozatát, amely hozzájárul ahhoz, hogy Sportcsarnokot építsünk.

Egy csarnokot építhetünk Óbudán, ahol mindez „hiánycikk”, amit használhatunk rendezvényeinkre, sportolásra és minden másra, amit fontosnak gondolunk. Mindez hatalmas öröm, megtiszteltetés, egyben felelősség is.

Ahogy azt múltheti levelünkben írtuk: ahogy a WSK megkapja a határozatot elkezdődhet a szükséges pénzek összegyűjtése, melyben fokozottan számítunk segítségetekre.

Az idei évben a határozat értelmében 515 206 293 Ft TAO feltöltésére van lehetőségünk. Ez tehát a következő lépés, nem is könnyű, ezért írtuk, nem lehet hátradőlni a sportszakmai siker ellenére sem.  Egy szakmai hozzászólást a WSK vezetése részéről fontos rögtön leszögezni, elnézést a közvetlenségért!

A tavalyi év tapasztalata azt mutatja, hogy a szövetségek keretei hamar feltöltődnek, mert a korábbi években elindított TAO-pályázatok, amelyek még nem indultak be, szintén fogyasztják a szövetségi keretet. Mindez azt jelenti, hogy amilyen gyorsan csak lehet, meg kell próbálnunk összegyűjteni a pénzt.  

Most tehát fokozottan igaz: azokhoz a szülőtársakhoz fordulunk, akiknek az adott helyzetben hasznos kapcsolatuk vagy saját vállalkozásuk van. Mint azt bizonyára tudjátok, idén a járványhelyzet miatt nem május 31. a mérleg és az adóbevallás beadási határideje. Ezt a határidőt ebben az esztendőben a koronavírus-járvány miatt szeptember 30-ig kitolták, ami nekünk a jelenlegi helyzetben igazán komoly lehetőség.Azt kérjük tőletek, hogy amennyiben módotokban áll, a 1929 számú adóbevallásnál

egy erre szóló szerződés keretében a befizetendő TAO 80%-ig, az állam helyett a Waldorfia Sport Kört adjátok meg kedvezményezettként, és ezzel az összeggel a tornacsarnok beruházást támogathatjátok. Az ehhez szükséges adminisztrációban a WSK és szakavatott pályázatírója teljes segítséget nyújt az adományozó részére, természetesen ingyenesen.

 Kérünk benneteket, hogy egyúttal jelezzetek vissza emailben, hogy ilyen módon akár saját cégtől, akár ismeretségen keresztül számíthatunk-e támogatásra.

Amennyiben igen, úgy kérjük azt is jelezzétek, hogy hozzávetőleg mekkora összegről lehet szó.

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetjárás

 

Kedves Gyerekek és Szülők,
 
Augusztusban két kirándulást tervezek az Országos Kéktúra útvonalán, amihez szabadon lehet csatlakozni.
Örömmel veszem, ha felnőttek is jönnek, de a gyerekeket hétköznap szülők nélkül is szívesen elviszem kirándulni.
1-2 felnőtt jelenlétére azért mindenképpen számítok 😉. A távok kb. 13-15 km hosszúak, ezt pihenőkkel kb. 5 óra alatt tesszük meg.
Jelentkezés a Kéktúrára itt : Kéktúra Myrtillel
2 különböző időpont és útvonal, figyelj, hogy a megfelelő helyre írd be magatokat! Jelezd azt is, hogy melyik napon tudnátok jönni.
 
1) KÉKTÚRA (Nagykovácsi) Alsó-Zsíros-hegy és Piliscsaba közt
Időpont: aug. 10 vagy 13., (nektek melyik nap lenne jobb?) útvonal: Nagykovácsi – Alsó-Zsíros-hegy – Nagy-Szénás – Piliscsaba.
Találkozó: Nagykovácsi, Tisza István tér, 9:25 (buszállomás és parkoló). (Aki velem utazna, azzal 8:25-kor a Szentlélek téri HÉV állomáson, a 29-es busszal megyünk Hűvösvölgybe, onnan a 63-as busszal Nagykovácsiba, 2 BKV-jegy). Vége: Piliscsabán 14 óra körül, ahonnan vonattal vagy busszal is vissza lehet jönni, az ÓWI felé (nem Hűvösvölgy felé!!!)
 
2) KÉKTÚRA Piliscsaba és Kesztölc közt 
Időpont: aug. 15. vagy 16. (nektek melyik nap lenne jó?) útvonal: Piliscsaba – Piliscsév – Klastrompuszta – Kesztölc.
Találkozó: Piliscsaba (Klotildliget) vasútállomás, 9:35. (Aki velem utazna, azzal Aranyvölgy vasútállomás 9:05-kor. Kérem, hogy a vonatjegyet vegyétek meg előre.) Vége: Kesztölcön 15 óra körül, ahonnan busszal és vonattal vissza lehet jutni Piliscsabára, ill. Budapestre (www.menetrendek.hu)
 
A pontos napot a jelentkezések függvényében, a kirándulás előtti napokban fogom fixálni. Erről minden jelentkezőt értesítek.
 
A Kéktúrára a Kéktúra füzetet mindenképpen hozzátok magatokkal! (Akinek még nincs, az a Cartographia boltjában beszerezheti (www.cartographia.hu)
Kérem, hogy azt külön is jelezzétek előre, ha szülői kíséret nélkül jön valaki! Aki velem utazik, buszra száll, annál legyen BKV-jegy ill. maszk.
Ezen kívül természetesen hozzatok magatokkal enni-innivalót (min.1-1,5 l fejenként), sapkát/kendőt, naptejet, esetleg szúnyog- és kullancsriasztót. A kényelmes cipőt és a saját hátizsákot most már nem is mondom 🙂
 
Szeretettel várok mindenkit!
Myrtill
 
 
 

A Waldorfia Természetjáró Szakosztály szeretettel vár minden kirándulni szerető gyermeket és felnőttet 2019. okt. 26-án a Visegrádi-hegységbe.

Jelentkezni lehet az alábbi linken:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/15Djhqdneelb4lsTRMfTrJ7NURjItgpNNmW1JjZvI8ZE/edit#gid=1612275507