LelkEst beszámoló

Szerző: szecsattila - 2015. november 21. szombat

Kedves Mind!

Kellemes beszélgetések közepette és inspiráló gondolatokkal feltöltődve majszoltuk a házi süteményeket a második LelkEst előadás után. (Az elsőről május óta már sokat olvashattatok.) Zsongó beszélgetések indultak a nagy euritmiaterem kedves mozaikjainál, miközben fülünkben talán még mindig a Pugnani-Kreisler Allegro zakatolt, amit Hodos Dani ötödikes diákunk adott elő nagy átéléssel.

Közösségünk három újabb szülője mesélt ezúttal is arról, mi lelkesíti őt leginkább.

Csongor Zsófi 2. és 3. osztályos anyuka Pápua Új-Guineán nyelvészként eltöltött másfél évéről mesélt, és arról, hogyan lesz valaki matek-német szak után ABC-készítő, bibliafordító, majd egy szép csavarral fonalfestő, aki kézműves vállalkozását a szigetvilágra emlékezve Bilumnak nevezte el.

Dancsó András 1., 6. és 9. osztályos édesapa szavai nyomán új értelmet nyert “Az út maga a cél” sokat hallott mottója, amikor a nagyatádi eXtremeMan / IronMan triatlonra való felkészülésről, önismeretről, teljesítményről, életmódváltásról beszélt, amiben az egész családja melléállt, és vele sportolt.

Józsa Tamás 4. és 7. osztályos szülő a zene iránti lelkesedés elsöprő erejéről beszélt: hiteles és magával ragadó történetéből megnyugvással ismerhettük fel, hogy nem az számít, hogy mikor kezdünk foglalkozni egy hangszerrel, hanem hogy belső hangunkat követve teljes odaadással gyakorlunk-e.

A művészeteket és a diákságot a 13. osztályos Jakab Csilla képviselte, aki Hídon át című, kisebbségi létkérdéseket feszegető filmjével a 22. Országos Diákfilmszemle fődíját nyerte el, Hodos Danihoz pedig nővére, a hatodikos Panka és unokatestvérük, Szabó Hanna is csatlakozott, hogy hárfára, fuvolára és hegedűre hangszerelve hallgathassuk meg Pachelbel d-moll kánonját.

Szép este volt. Benneteket is szeretettel várunk legközelebb!

Nagy Ida / Emich Szabolcs / Papp András

::: lelkesek :::

 

Jelentkezés

 

AlapLAP

 

NapTár

 

Vezérkép

LelkEst

comenius-projekt


alaplap-10