Ecset és Kantár kiállítás

Szerző: szecsattila - 2018. október 10. szerda

A hétvégen kerül megrendezésre a U25 és Championátus korosztályos Díjlovas Versenyre!

Ahol diákunk Dancsó Gréta versenyzik és testvérének Dancsó Zsófinak pedig a Tatterzál főépületében egy festmény és rajzkiállítása lesz!!!

Próbáljuk a díjlovaglást a „Díjlovas művész” gyerekeken keresztül népszerűsíteni. Hozzatok el minél több barátot, ismerőst!

Várunk sok szeretettel szombaton és vasárnap napközben a Tatterzálban (2018.10.13-14).

Ecset és Kantár kiállítás:

A korábban a nehézosztályban versenyzett – és magát az ifi EB-re is kvalifikáló – az Óbudai Waldorf Iskolában érettségi előtt álló gimnazista, Dancsó Zsófia festményeiből, továbbá a díjugratásban versenyzett, most már Svájcban és a terézvárosi, Ó utcai Titok Galériában rendszeresen kiállító. Szadán alkotó Bácskai Fanni festményeiből és kisplasztikáiból nyílik a bajnokságok ideje alatt megtekinthető kiállítás. Az „Ecset és kantár”, a művészet és az élsport találkozását a Gödöllői Királyi Kastély is támogatja, amelynek a főúri lovas kultúrát bemutató szakkiállítása lovas körökben sem vált még közismertté. A kastély a Kobli cserépkályhája körül tervezi műtárgyakkal berendezni az Erzsébet királyné korát felidéző sarkot. Első alkalommal lehet majd megtekinteni a kastély falain kívül a főúri lovas kultúrát összefoglaló kisfilmet, amelyben szerepel a királyi lovarda még eredeti funkciójának megfelelő állapotában. Amennyiben az időjárás a fedeles lovardába szorítja a bajnokságot, a tárlat a fedeles lovarda galériáján lesz. A kiállítás, annak részeként a gödöllői kastély bemutatkozásának és a két bajnokságnak a megnyitóját október 12-én estére, a technikai értekezletet megelőzően tervezzük. Miután ilyen a magyar sportéletben még nem volt, a megnyitóra minden művészet barátot, versenyzőt, kísérőt és edzőt várunk.

Ahogy a nagy tárlatokon szokás, a megnyitón az élőzene is szerepet kap. Czelleng Réka népdalénekes és Nyírő Veronika hegedűművész személyében csömöri lovasok köszöntik majd egy-egy számukra kedves darabbal a megjelenteket.

https://www.dijlovasok.hu/index.php/hirek/19-friss-hirek1/1125-ecset-es-kantar-kiallitas-enekkel-hegeduszoloval-a-championatuson

Jelentkezés

 

AlapLAP

 

NapTár

 

Vezérkép

LelkEst

comenius-projekt


alaplap-10