A diák-filmszemlére készülünk

Szerző: H.R. - 2014. szeptember 11. csütörtök

A 10. osztályból néhány diák bekapcsolódott abba a filmprogramba, amelynek célja, hogy a médiaoktatás állami kerettantervének része legyen minőségi filmek megtekintése és a róluk szóló diszkusszió; a filmek megtekintésérére pedig a diákok alkotó – filmkészítő – tevékenysége épüljön.

Bár éppen a Waldorf-pedagógia épít legjobban – az érvényben lévő tantervek közül – a vizualitásra, talán mégsem fölösleges, hogy az Óbudai Waldorf-Iskola diákjai közül néhányan a filmkészítésben is tapasztalatot szereznek.

A diák-filmszemlére 2014. szeptember 12-én délelőtt 10 órától a Szent Imre Gimnázium (XI. Villányi út 27.) IV. emeleti dísztermében kerül sor.

A szemlén részt vesznek Makk Károly és Rozgonyi Ádám rendezők is.

A programban résztvevő öt iskola (a ciszterci Szent Imre, a Lauder, az Óbudai Waldorf, a Sylvester Gimnázium és a Zöld Kakas Mentálhigiénés Líceum) mintegy harminc diákja dolgozott valamilyen formában azon, hogy a filmek elkészüljenek. A szemlén három iskola diákjai bemutatják az elkészült filmeket, a Lauder és az Óbudai-Waldorf diákjai pedig elmondják, hol tartanak a filmkészítés folyamatában.

A szemlén – ígéretük szerint forgatnak a XII. kerületi Hegyvidék, a XI. kerületi Új Buda televízió és d1 tévé-csatorna munkatársai. A d1 csatorna fontolgatja, hogy a szemle filmjeit, később bármely középiskolában készült filmet egy erre fenntartott idősávban rendszeresen sugározzák majd.

dr. Luka László, pszichiáter, a program gazdája és Kereszty Zsuzsa a program facilitátora

Jelentkezés

 

AlapLAP

 

NapTár

 

Vezérkép

LelkEst

comenius-projekt


alaplap-10