Karácsonyi csoda – Mikovics Dezső sikeres adománygyűjtése

Szerző: szecsattila - 2020. december 26. szombat

Ha adományoztál, olvasd végig! Az eredeti poszt: https://www.facebook.com/obudaiwaldorf/posts/3888427231208889  

Röviden:sikerült, hálásan köszönjük, ééééééés gurul! ✅🦽🎁🎄❤🙏

Részletesen:vigyázat, hosszú: az alábbiakban három szempontból szeretnénk megköszönni: Dezső, a család és az én nevemben.

Dezső köszönő levél:

Kedves Barátaim, ismeretlen-ismerős Adományozóim!

Ismerjük mindannyian: a vízbe dobott kő előbb nagy, majd távolodva egyre kisebbedő hullámokat vet. Én most egy ennél sokkal kiterjedtebb, több dimenziójú jelenséggel szembesültem – az önzetlen segítségnyújtás és szolidaritás mélységes emberi szövetének rezdüléseit tapasztalhattam meg. Mert ahogyan ez a rejtélyes „történet” azaz adományozásotok hiteles megvalósulása – lezajlott, a maga igazi tárgyiasultságában, ugyanakkor megfoghatatlan mélységeiben, ritkán tapasztalt jelenség. Mert a kő vetette hullámok csak két dimenziósak: pénzt kaptam Tőletek, sokaktól ismeretlenül. De segíteni vágyó gesztusotok megnyitott egy harmadik, a mélybe nyúló, így mélységesen emberi kiterjedést és ez, úgy érzem, nagyon és elválaszthatatlan része annak, ami velem, velünk történt. Hiszen hozzájárulásaitokkal sorsom és történetem részeseivé váltatok. Ti adtatok, én pedig most, a másik oldalon

állván, mert így alakult, elfogadom. És nem csak a pénzt, hanem mindazokat a támogató, segíteni vágyó gondolatokat is, amelyek így válnak és nemesülnek azután együttesen adománnyá. Ezek a mélybe vetődő hullámok, úgy hiszem, sokunkban – és bár a legkülönbözőbb, mégis rengeteg hasonlóságot is magában foglaló módon – fognak még hatni.

Értük is, a kísérő gondolataitokért, segítségetekért, és segítőim közbenjárásáért is hálával rovom le köszönetemet. Egyúttal kívánom, hogy máskor és másoknak is legyen alkalmatok hasonlóan adni, reményt és támaszt nyújtani.

További jó egészséget és vidámságot kívánok Mindannyiótoknak, a hétköznapokon is,

Dezső

Csaladi köszönő levél:

Kedves Támogatók!

Nagyon fantasztikus a tudat, a megtapasztalás, hogy nehéz helyzetünkben nem vagyunk egyedül, akár segítséget is kérhetünk ismeretlen emberektől is és egy elérhető célért közösen tudunk tenni. ….

Boldogság látni, hogy mire képes ennyi segíteni akaró, tettre kész ember, akiket megérintett Dezső története. Egy ilyen tragédiát megélve, kísérve nekünk – családtagoknak – is hatalmas erőt ad, hogy érezhetjük a közeli és távoli emberek szeretetét ❤, gondoskodását.

A waldorf közösség ismét megmutatta hatalmas erejét, sőt szárnyra kelt levelünk további csoportokat elérve újabb segítő szíveket dobbantott meg.

És nagy-nagy ölelés Dezső barátjának, Vajda Lacinak is, aki elképesztő lendülettel vetette bele magát a kerekesszék projekt megszervezésébe. Nehéz szavakba önteni: Laci csodálatos amit tettél!

Külön ajándék, hogy az intézetbe most néhány napra feloldották az ősz óta tartó karantént és bemehettünk Dezsőhöz – csak párosával és más-más napokon -, de legalább így meg tudjuk mutatni az új székét.

Köszönjük Mindannyiótok segítségét!!

Boldog újévet kívánunk!

Mikovics Lilla, Ádám, Márton és Pálfi Csilla 

Vajda László köszönő levél:

Az első érzéseim és gondolataim: hála, köszönet, döbbenet, öröm, az összefogás ereje, siker, részvétel, guruuuul 🙂

Sokan fogtunk össze, és ennek eredményeként sikerült elérni a célt. Mindenki a maga módján járult ehhez hozzá: lájk, megosztás, kommentelés, hírelés, plusz szervezés, adományozás – mindegyik nagyon fontos volt, és köszönet érte!

Néhány fontos szóbeli és írásos hozzászólást szeretnék ide tenni, amikben boldogan látom visszaigazolva, hogy átment az üzenet:

“A pénz arra való hogy jót csináljunk vele.”

“Sok sikert az adománygyűjtéshez! Remélem az önrész fölött is összejön egy kis plussz az elkövetkezendő időszakra. Kívánom, hogy egyikünknek se legyen szüksége ilyen jellegű adományra. Ugyanakkor nagyon jó látni ezt a kezdeményezést. Mutassuk meg, hogy van élet a földön ebben az egymást eltipró gátlástalan világban. Nem ismerjük egymást, de ezúton kívánok a körülmények ellenére szeretetben gazdag karácsonyt! Tisztelettel! (Nem sokkal, de amit tehetek…)”

“Kedves László! Gratulálok ehhez a nagyon igényesen megszerkesztett poszthoz és képhez. 🙂 Figyelemfelhívó, pontosan leírt, de mégsem regényes és normális stílusban íródott. Lehet apróságnak tűnik, de szerintem sokat számít. Dezsőnek pedig sok sikert kívánok a szék eléréséhez!”

Külön örülök, hogy sokan fontosnak találták a biztonságos megközelítést, pl.:

“Osztani és támogatni lehet nyugodtan, – N.-i Egészségbiztosítása Alapkezelő határozatával igazolható, ellenőrizhető valós gyűjtés. (Sajnos az Fb-én erre is figyelni kell)”.

És hogy lássuk a támogatói csoport számosságát, el tudjuk képzelni, hány ember örül most a szék körül: kb. 240 db adomány érkezett, és ha átlag 3 emberrel számolunk családilag, akik az adományozásban érintettek, ez bizony 720 embert jelent! Ennyien fogtunk össze – ez már valami…

Egy következő csoda a nagy összegű adományozók voltak. Ketten is voltak, akik 500.000 Ft-ot! adományoztak, egy magánszemély házaspár és az SK Szociális Egyesület, ami az Óbudai Waldorf Iskola tanári és szülői körének támogatására jött létre. Volt, aki 250e / 150e Ft-ot adott, és sokan adtak 100e / 50e Ft-ot. Ezek elképesztőek egyesével is, hát még így együtt!

Itt szeretném megköszönni a lehetőséget és az együttműködést partnerünknek, a A jobb életért alapítványnak!

Külön hála és köszönet azoknak a szerencsére sokaknak, akik pár száz, pár ezer Ft-tal támogatták ügyünket, mert közülük sokan csak “nehezebben” tehették ezt meg anyagi helyzetük miatt, így még értékesebb az Ő adományuk.

Pénz szempontból is elképesztően sikeres lett a kampány! Nagyjából 4.400.000 Ft gyűlt össze, kb. ilyen bontásban:

2 db 500.000 Ft
1 db 250.000 Ft
1 db 150.000 Ft
4 db 100.000 Ft
10 db 50.000 Ft
30 db 20.000 Ft vagy több
67 db 10.000 Ft vagy több
126 db 500 Ft vagy több

A hírverés is pazar volt, nagyon köszönjük minden hírvivőnek! Konkrét számok: 130.000 embert értünk el csak a facebook-on az üzenetünkkel (ehhez jön még a többi csatorna, pl. hírlevél), ez 11.000 aktivitást váltott ki, 54 hozzászólás mellett 554 megosztást csináltatok!!! Elképesztően nagyszerűek vagytok <3 Külön köszönet a Pesten Hallottam csoportnak a megosztásért, ahol 478,5e ember előtt jelenhettünk meg.

Igazi különlegességek is voltak a kampányban: a virtualfutok.hu virtuális futóversenyén is lehet futni Dezsőért, sőt, még művészeti aukció bevételét is felajánlotta az egyik támogatónk.

Ám egy hiba is volt a folyamat során megítélésem szerint, amit most a lezáráskor tisztába kell tenni, hogy ne legyen további probléma belőle.

A kampány minden eleme természetesen egyeztetés és közös kompromisszum eredménye volt. Az eredeti javaslatomban benne volt egy olyan félmondat is, miszerint a gyűjtés a székre, annak 8 évi fenntartására, valamint egyéb Dezső közvetlen életét érintő költségekre folyik. Ebből sajnos az utolsó rész elesett az egyeztetések során. Meg persze ki a csuda gondolta, hogy ekkora összeg sikeredik a végén! Optimista prognózis 1m Ft volt 😉 Azt feltételeztük, hogy sokkal kevesebb pénz fog összejönni, így csak egy konkrét célt nevezünk meg a gyűjtésre. Azért mondom, hogy sajnos, mert voltak páran, akik megkérdőjelezték a gyűjtés tisztességességét.

Ezen a ponton határozottan kérem tehát, hogy akinek nem felel az meg, hogy Dezsőre fordul természetesen minden egyes összegyűlt forint, de lehet, hogy nem csak a szék vásárlására és fenntartására, hanem egyéb Dezső közvetlen életének költségére, az küldje el nekem privát üzenetben az utalását igazoló dokumentumot mostantól 1 hónapon belül, és visszautaljuk Neki az adománypénzét!

Innentől viszont a család döntése alapján az összegyűlt pénzt minden korlát nélkül fel tudják használni Dezső életének jobbításra.

Egyéb csodás dolgok is történtek az adománygyűjtési folyamat során, mik szintén nem várt jóságokat hoztak, és ez minden pénznél többet ér! Ismét képbe kerültek régi barátok, akikkel már meglazult a kapcsolat, kollégák tértek vissza Dezső mellé, régi ismerősök találtak egymásra, kapcsolatok fűződtek szorosabbra.

Külön köszönet az Óbudai Waldorf Iskolának, Szecsődi Attilának a poszt meghírdetéséért és a hírlevél kiküldéséért.

Köszönöm szépen Huw Dangerfiel-nek a folyamatos egyeztetést.

És persze a családnak az irántam tanúsított türelmet és megértést 🙂

 

Záró gondolatom pedig, ami egy erős érzésből fakad, a következő: igazándiból Dezső ad nekünk ajándékot azzal, hogy jót tehetünk egy megvalósult jó ügyért, és mivel jónak lenni jó érzés is, ez maga a karácsonyi ajándék 🎁🎄

 

Boldog Karácsonyt 🙂

Vajda László

Jelentkezés

 

AlapLAP

 

NapTár

 

Vezérkép

LelkEst

comenius-projekt


alaplap-10