Kertész Edina (fejlesztő pedagógus)

Kertész Edina vagyok, Extra Lesson tanár, gyógypedagógus.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző főiskolán diplomáztam 2001-ben. Ezután elvégeztem az ELTE Speciális Pedagógia szakát, majd pár év múlva pedagógus szakvizsgát szereztem az Apor Vilmos főiskolán, drámapedagógia szakirányon.

A pályám során egy rövid időszakot eltekintve mindig gyerekekkel foglalkoztam, főleg nevelési tanácsadókban, ahol tanulási nehézségek diagnosztikája, fejlesztése és korrigálása is a feladataim közé tartoztak. Az eszköztáram bővítésére számos tanfolyamot végeztem, a teljesség igénye nélkül: Gósy Mária-féle beszédészlelés-beszédértés, Sindelar-Zsoldos részképeség-fejlesztés, tanulástechnika, mozgásterápiák, diszkalkúlia.

A Waldorf-pedagógiával a főiskolán találkoztam először, majd 6 éve gyermekeim révén „waldorf-szülő” lettem. Mindig az alternatív pedagógiák vonzottak, és ez egyre erősödött, miközben munkám során folyamatosan a hagyományos, fősodor-béli oktatás hátulütőivel találkoztam.

Számomra pályámon a hiányzó képkockát az Extra Lesson- képzés elvégzése jelentette, a három év igazi revelációként hatott, és komoly önismereti utazás is volt. 2014 őszén végeztem, és találtam ide az Óbudai Iskolába. 2015 februárja óta dolgozom itt.

A tanulásnak sosincs vége, most elsősorban a gyermekektől tanulok nap mint nap, akik mindig visszajelzik, mi az ami tényleg segít nekik, és mi  kevésbé. Itt nincsenek receptek, mindenki teljesen individuális, saját egyéni úttal. Ezért nagyon fontos a gyermek, és az esetleges elakadásának minél alaposabb megismerése, melyben az osztálytanító, a szülő és a fejlesztő közösen vállal részt.

 

Jelentkezés

 

AlapLAP

 

NapTár

 

Vezérkép

LelkEst

comenius-projekt


alaplap-10