14. Magonc Tábort Nagykálló-Harangodon a Téka Tábor területén. 

Szerző: szecsattila - 2018. február 11. vasárnap

Kedves volt és leendő Táborlakók!

Meghirdetem a 14. Magonc Tábort Nagykálló-Harangodon a Téka Tábor területén. 

Időpont: 2018.06.16-20-ig, vagyis az utolsó tanítási nap utáni szombattól szerdáig.

Két éve költöztünk Boldogkőváraljáról Nagykállóba, és eddig mindenki csak elismerő szavakkal illette helyet.

Elérkezett a pillanat a jelentkezésre, hogy ismét közösen eltölthessünk egy pár napot, ezen a csodálatos helyen, ráadásul családi rendezvénnyé nőtte ki magát a tábor, így ismerkedésre, kapcsolatteremtésre, közösségépítésre is a legalkalmasabb, ami szerintem nagyon fontos iskolánk életében.

Küldök egy leírást a Téka Népművészeti Tábor történetéről, fotókat és egyéb információkat, hiszen sok új elsős, másodikos először jön a Magonc táborba.

http://magonc-egyuttes.hu/cikkek/a-teka-tabor-tortenete/

A nagyoknak – felsősök, gimnazisták – külön rész áll rendelkezésre, hogy sajátosan, kicsit elkülönülve, de mégis részt vegyenek a közös programokon, így nagy szeretettel várjuk őket is!

http://magonc-egyuttes.hu/magonc-tabor/a-tabor-gondolata/

http://magonc-egyuttes.hu/magonc-tabor/13-magonc-nomad-tabor-2017-nagykallo-harangod-teka-tabor-beszamolo/

A tavalyi visszajelzésekből ítélve, biztos vagyok benne, hogy az újaknak is tetszeni fog a hely. A gyerekeknek meg kifejezetten paradicsomi állapotok vannak. Egy óriási homokozó az egész tábor, ahol még a felnőttek is dagonyázhatnak. Tánccsűr, tó, erdő, vizesblokk, információs épület, étkező, mosogató, büfé áll rendelkezésre a táborlakóknak. A büfébe külön kértem, hogy zöldséget és gyümölcsöt is lehessen vásárolni.

Érkezés: szombaton 12 órától (tábornyitó 16 órakor, addigra jó lenne, ha mindenki sátorhelyet találna, és felverné a sátrát), hazamenetel szerdán ebéd után.

Az árak nem változtak a tavalyihoz képest!

15 ezer/fő forintot kell befizetni (3 éves kor alatt 2500Ft/fő, 3-6 éves korig 7500 Ft/fő) a tábor időtartamára.

Ezen felül van az étkezés, amit nem kötelező befizetni, hanem az előre tudott étrendből lehet választani (a menüt, amint megkapom Nagykállóból, elküldöm mindenkinek). Normál és vega étkezés lesz napi 2000 Ft-ért (4 napra összesen 8000 Ft/fő), ami ízletes és bőséges, a helyszínen mindenki maga fizeti be. Nem egyszerre eszünk, de egy idő intervallumban, így mindenki megkapja az étkét, és leülhet nyugodtam megenni. Fejadagok vannak, sorban állás után, jegy ellenében átvehető. A menüből előre lehet kigondolni, kiválasztani az étkezést, ki mit szeretne (reggelit, ebédet, vacsorát, vagy mind hármat). Jó, ha előre tudják szakácsok, mennyi kajával készüljenek az első vacsorára, de utána már ott is meg lehet rendelni a másnapi ételt. Aki valamilyen érzékenység, diéta, vagy egyéb problémával küzd, hozhatja a saját maga részére a megszokott étkeit, hűtők állnak rendelkezésre a tárolásra, de az ottani szakács is tud segíteni, mivel rendelhető vegán étkezés is. (Érdeklődni, és egyeztetni lehet: Belme Györgyel 06703910788)

Aki közértből akar vásárolni, azt is lehet, szabad döntése mindenkinek. Természetesen ilyen olcsón nehezen lehet kihozni az étkezést, de lehet, hogy valaki csak egyszer akar enni naponta, azt is lehet, mondjuk, csak ebédre fizet be. (reggeli 400 Ft, ebéd 900 Ft, vacsora 700 Ft) A helyiek intézik a jelentkezésnél az ételrendelést is, ők adják a kajajegyeket, nagyon gördülékenyen működik minden.

A büfében kávét, üdítőt, sört, túró-rúdit, jégkrémet, szendvicset stb. is lehet vásárolni, nem kell előre betárazni, és a kávéval se kell bíbelődni.

A terület tájvédelmi körzet, ami kiemelt figyelmet kíván!

Jelen pillanatban itt él Magyarország legnagyobb ürgekolóniája, így kutyát a táborba hozni tilos! (egyszer már a kutyák majdnem kiirtották az ürgéket, szigorúan veszik, oldjátok meg légyszíves a kutya felvigyázását otthon).

Koncertet ajánlottam fel a nagykállai templomba hétfőn, hiszen akkorra tudják a legtöbb hívőt mozgósítani. Kedden, a záró esti koncertre pedig meghívtam Nagykálló lakosságát.

Gyönyörű fa játszótér van, 2015 nyarán adták át, vigyázni kell rá, csak a rendeltetésnek megfelelően lehet használni!

Anyagozáshoz korongok is vannak, nemezelés is lesz. Pólókat hozzatok, ha batikolni akarjátok, vagy a Magonc tábor emblémát szeretnétek rá. Tánctanítást és a kézművesfoglalkozásokat Kis András és Beke Kata vezeti. Játék és kirándulás vetető Horváth András.

Minden este táncház!

A Magonc Táborban a zenetanulás és a gyakorlás a fő program kezdő és haladó szinten, a Magonc együttes új számainak tanulása, de ehhez párosul a kézműveskedés, énektanulás, tánctanulás, kirándulás, és sok-sok játék (számháború, sorjátékok, foci, strandolás stb.).

A Tánccsűrt Ekler Dezső, Ybl-díjas építész tervezte és építette (iskolánkba jár a gyermekük is). Ezzel a csodálatos, két angyalszárnyú, páratlan technikával megoldott épülettel, és épületegyüttesével számos világhírű elismerést kapott.

Egy szomorú hír van, hogy a tóban nem lehet fürödni, mert a halastó fürdésre alkalmatlan. Viszont felújították a nagykállai strandot, ott kellemes körülmények között lehet strandolni.

Legutóbb, amikor eltöltöttem egy pár napot a Téka Táborban családommal, a kánikulában hatalmas tűzoltó tömlőből locsolták a gyerekeket, felnőtteket, ami nagyobb örömet okozott, mintha strandon lett volna valaki.

Csak sátorhely van, nincs faház, így mindenki sátorral, és egyéb kempingfelszereléssel jöjjön, ha nomád, akkor legyen nomád! Ennek is nagy varázsa van (én már megvettem az összkomfortos sátramat a Dekatlonban. Elfogadható áron, nagyon kényelmes sátrak vannak, és egy pillanat felállítani).

Tányért, evőeszközt, poharat, tálcát hozni kell, meleg ruha, szúnyogriasztó, alap gyógyszerek, mint egy jó kempingezőnél legyen a sátorban. 

Szeretettel várok Mindenkit!

Aki jól akarja érezni magát, az tegyen is valamit érte, hiszen rajtunk múlik, jó lesz-e a tábor, mindenki érezze sajátjának!

Ezzel a levéllel elkezdem összeírni a jelentkezőket, és a részvételi díjakat is gyűjtöm. Írásban, vagy telefonon is lehet jelentkezni, vagy reggelente a suliban.

       teka.alapit@gmail.com            gyorgy.lanyi@waldorf-obuda.hu                                              tel.:06309701547

  1. május 20.-a a befizetési határidő, de aki teheti, minél hamarabb fizesse be a részvételi díjat, hogy a nagykállaiak is tudjanak készülni! 

Üdv. Gyuri bácsi

Jelentkezés

 

AlapLAP

 

NapTár

 

Vezérkép

LelkEst

comenius-projekt


alaplap-10